Ağva'da Nerelere Gidilir?

Ağva'da Nerelere Gidilir?

Kilimli Koyu

Bakir doğası ve etkileyici sahili ile sessiz ve sakin koylar keşfetmek isteyenleri büyüleyecek bir güzelliğe sahip olan Kilimli Koyu, Ağva'nın merkezine 2 km uzaklıkta yer alıyor. Sakin bir deniz, beyaz kumlar ve huzurlu bir doğa burada sizi bekliyor. Balıkların geçiş noktası olan bu koyda olta balıkçılığı da serbest.

Kadırga Koyu

Ağva'ya yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Kadırga Koyu, kesinlikle görülmesi gereken bir doğa harikası. Gözlerden uzak, sakin bir koy olan Kadırga'yı çevreleyen kayaların şekilleri oldukça ilginç. Buradaki plajda gün boyu güneşlenebilir, doğanın muhteşem güzelliklerini fotoğraflayabilirsiniz.

Saklı Göl

Ağva’ya 30 km uzaklıkta bulunan Saklı Göl, huzurlu ve yemyeşil bir ortamda sessizliğin tadını çıkarmak isteyenleri ağırlamaya hazır bir cennet gibi. Yemyeşil ormanların çevrelediği bu güzel yerde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Hacıllı Köyü - Şelalesi

Hacıllı Köyü Ağva’ya 10 km uzaklıkta olup tarihinin en güzel sayfalarını barındıran köylerden biri. Burada bulunan kale ve değirmen kalıntıları bunun en güzel örneği. Köye kadar gitmişken buraya yakın şelaleye de uğrayabilirsiniz. Gürlek Mağarası da mutlaka görmeniz ve bol bol fotoğraf çekmeniz gereken yerlerden, bizden söylemesi.