Ağva Mata Butik Otel Blog-Sık Sorulan Sorular

Ağva Mata Butik Otel Blog-Sık Sorulan Sorular

Sevgili Misafirimiz,

Sizler tarafından sıklıkla sorulan sorular ve talepleri bir arada toplayarak cevaplandırmaya gayret ettik. İletmiş olduğumuz cevaplarımızın sizlere yardımcı olması ve bilgi vermesi dileğimizle..

Soru 1: Ağva'da hangi etkinlikler/aktiviteler yapabilir ve etkinliklere/aktivitelere nasıl katılabilirim?
Cevap: Ağva doğa tutkunlarına oldukça çeşitli alternatifler sunar. Nehirler, göller, koylar, yeşil bir doğa, uçsuz bucaksız bir kumsal/plaj! Romantik, huzurlu, dingin eşsiz bir atmosfer? 
Arzu ettiğiniz etkinlik/aktivite hangisiyse;  tesisimizin yakın çevresinde yer alan tüm etkinlik ve gözlem alanları, plajlar, orman/gezi parkurları, yeme & içme mekanları,  bisiklet, nehir araçları kiralamaları ( tekne, deniz bisikleti, kano ), nehir turları vb hakkında ön büro ekibimiz tatiliniz boyunca size rehberlik edecek. 
Ön büro görevlilerimiz ile iletişime geçebilir ve sizlere sunacakları bilgilerle keyifli bir serüvene çıkabilirsiniz.

Soru 2: Rezervasyonumuzu otelinizin web sitesinden gerçekleştirmek bizlere ne gibi avantajlar sağlar?
Cevap: Otelimizde konaklayacağınız tarihlerde web sitemizden gerçekleştireceğiniz  rezervasyonlarda en iyi fiyat garantisi ve en avantajlı konaklama paketlerinden yararlanmak için sitemizden doğrudan rezervasyonu tercih ediniz. İnternet üzerinden satış yapan online rezervasyon siteleri/platformlarından ( OTA’lar ) daha uygun fiyatlar ile konaklamanız ve paket ve tekliflerimize ulaşabilmeniz için web sitemizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca İnstagram, Twitter ve Facebook medya takipçilerimiz yıl boyunca çeşitli avantajlardan  ve paketlerden faydalanırlar. Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın..

Soru 3: Otelinize çocuklu aile ve çocuk misafir kabul ediyor musunuz?
Cevap: Mata Butik Otel yönetimi ve ekibi olarak çocuklu aileler ve çocuk misafirlerimizi otelimizde konuk etmekten kıvanç duyuyoruz. Hali hazırda uyguladığımız çocuk politikamız aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
Çocuk politikamız;
0-6 yaş bir / birinci çocuk ücretsiz , 0-6 yaş ikinci çocuk için ise oda fiyatının %60 tutarında fiyatlandırma yapılır.
7-12 yaş çocuk için oda fiyatının %60 tutarında fiyatlandırma yapılır.

Soru 4: Otelinize evcil hayvan/ pet kabul ediliyor mu?
Cevap: Mata Butik Otel yönetimi olarak otelimize evcil hayvan/pet kabul edemediğimizi üzülerek iletmek istiyoruz.

Soru 5:Otelinizin otopark alanı var mı ve ücretli mi?
Cevap: Otelimize ait otopark alanımız mevcuttur. Otopark alanımız tesisin 20 m yakınında, caddenin karşısında yer almaktadır. Ayrıca otopark için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 
Ayrıca Mata Butik Otel yönetimi olarak hassasiyet gösterdiğimiz bir konu hakkında bilgilendirme yapmak isteriz. Mata Butik Otel’de vale hizmeti bulunmamakta olup, siz değerli misafirlerimizden otel çalışanlarından vale hizmeti talep etmemesini önemle rica ediyoruz.

Soru 6: Oda üniteleri ve kapalı genel alanlarda sigara içilebiliyor mu?
Cevap: Oda ünitelerimizde ve kapalı genel alanlarda ( lobi, restoran, iskele/yaz-kış bahçesi gibi ) sigara ve nargile içilmemektedir. İlgili alanlarda yangın ikaz cihazları ve dedektörleri mevcuttur.  Sigara içen misafirlerimiz için otelimizde dört adet farklı alan ( otel giriş oturma alanı, iskele açık oturma alanı, bahçe restoran ve ateş çemberi gibi ) mevcut olup, otel çalışanları tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.
Ayrıca tüm bilgilendirmeler ve ikazlara rağmen oda üniteleri ve kapalı genel alanlarda sigara içen misafirlerimiz için yönetmelik ve kanun çerçevesinde işlem yapılacağını iletmek isteriz.

Soru 7: Oda servisi gerçekleştiriyor musunuz?
Cevap: Oda ünitelerine yiyecek ve içecek servisi gerçekleştiremiyoruz. Bu durum oda fiziki şartları ve donanımları dolayısıyla olumsuz olarak karşılanmaktadır.
Ancak oda ünitesinin içerisinde yer alan minibar içeriğindeki yiyecek ve içecek ürünlerinin tüketimi gerçekleştirilebilmektedir.

Soru 8: Oda ünitelerinin temizliği hangi sıklıklarla yapılmaktadır?
Cevap: Kat hizmetleri ekibimiz her gün 08:00- 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 
Günlük temizlik hizmeti için ise DND ( Rahatsız etmeyin ) kartının arka yüzündeki temizlik talep kartını kat hizmetleri departmanı çalışanlarının görebileceği şekilde bırakmanızı rica ederiz.
DND ( Rahatsız etmeyin ) kartının görüldüğü oda ünitelerine ve ön büro görevlilerine temizlik ile ilgili herhangi bir talep iletilmemişse, misafirlerimizin rahatsızlığına sebep olacak herhangi bir davranışta bulunmamak amacıyla temizlik hizmeti için girilmemektedir.

Soru 9: Havaalanı transfer ve günlük tur servisiniz var mı?
Cevap: Sıklıkla karşılaştığımız bir talep olmaması dolayısıyla otelimiz bünyesinde bir transfer servisi ve günlük tur servisimiz bulunmamaktadır. Ancak iş birliği içerisinde olduğumuz transfer servisleri ve günlük tur acentaları ile birlikte ilgili talepleri karşılamaya ve cevaplandırmaya gayret ediyoruz.
Transfer talebi ve günlük tur talebiniz olması durumunda ön büro ekibimiz ile görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz.

Soru 10: Otelinizde internet erişimi/WİFİ var mı?
Cevap: Otelimizde oda üniteleri ve genel alanlarda erişim sağlayabileceğiniz yüksek hızlı internet bağlantımız bulunmaktadır.
Ön büro ekibi ile iletişime geçerek internet erişimi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Soru 11: Otelinizde kurumsal organizasyon ( toplantı vb. ) kabul ediliyor mu ve düzenlenebiliyor mu?
Cevap: Mata Butik Otelde kurumsal organizasyonları kabul ediyor ve düzenliyoruz. Detaylı bilgi almak için info@matabutikhotel.com posta adresine talebinizi iletebilir veya 0216 721 86 01 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Soru 12: Otelinizde grup organizasyonları ( Yoga-meditasyon kampları, kişisel gelişim kampları, work shop, düğün-davet organizasyonu, toplantı vb. ) kabul ediliyor mu ve düzenlenebiliyor mu?
Cevap: Mata Butik Otelde grup organizasyonları kabul ediyor ve düzenliyoruz. Detaylı bilgi almak için info@matabutikhotel.com posta adresine talebinizi iletebilir veya 0216 721 86 01 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Soru 13: Otelinizde unutulan eşyalarımız ile ilgili bir prosedür ve protokolünüz mevcut mu? Unutulan eşyalarımıza nasıl ulaşabilir ve bilgi alabiliriz?
Cevap: Otelimizde unutmuş olduğunuz eşyalar; Gİ-08 Unutulmuş Eşya Prosedürü talimatına göre 1 yıl süre ile saklanmaktadır. Ön büro departmanı giriş ( C-In ) esnasında siz değerli misafirlerimizin iletişim bilgilerini talep etmektedir. Sizlerden edinmiş olduğumuz iletişim bilgilerini kullanarak otelimizde unutmuş olduğunuz eşyanızı en kısa süre içerisinde sizlere ulaştırmak bizleri mutlu edecektir.
Ancak giriş esnasında ön büro ekibimiz tarafından doldurmanız amacıyla sizlere iletilen kayıt formunu eksiksiz olarak tamamlamanızı ve e-posta, telefon vb. bilgileri doğru bir şekilde vermenizi önemle rica ederiz.

Soru 14: Otelinize dışarıdan misafir kabul ediyor musunuz? A La Carte içecek ve yiyecek servisi rezervasyon gerekli mi?

Cevap: Restoranlarımızda dışarıdan gelen ( Passer By ) misafirlerimizi kabul ediyoruz. Ancak butik bir otel olmamız ve ilgili alanlarımızın oda sayımıza göre oluşturulmuş olması dolayısıyla  departmanlarımızdan müsaitlik bilgisi aldıktan sonra servis gerçekleştirebiliyoruz.

Soru 15: Web sitenizde ve rezarvasyon motorunuzda Güvenlik Sertifikası ( SSL ) bulunuyor mu?

Cevap: Web sayfamız Güvenlik Sertifikalı ( SSL ) bir sitedir. Ayrıca web sitemizde yer alan rezervasyon motorumuz 3D Secure güvenlik modülüne sahip olup, rezervasyonlarınız esnasında kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlamaktadır.

Soru 16: Oteliniz konum olarak nerede bulunuyor?

Cevap: Otelimiz Göksu Deresi kenarında, Yakuplu Caddesinde olup; Ağva Merkez Mahallesine bağlıdır. Konum hakkında daha detaylı bilgi ve karekod uygulamasını kullanabilmeniz için web sitemizde iletişim sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Soru 17: Otelinize İstanbuldan en kolay nasıl ulaşabilriz?

Cevap:Cevap: Otelimize en kolay şekilde ulaşmak için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yolu üzerinden, Ümraniye-Şile tabelasını takip ederseniz yaklaşık 55 km sonra Şileye varacaksınız. Şileden 5 km sonra Ağva yolu iki ye ayrılmaktadır. Tavsiyemiz sağ tarafta bulunan Ağva Dağ Orman yolu yerine, sol tarafta bulunan Ağva Sahil yolunu tercih etmenizdir. Sahil yolunu takip ederek 25 km sonra Ağvaya varacaksınız.

Soru 18: Otelinizin plajlara/kumsallara uzaklığı ne kadar?

Cevap: Otelimizin Ağva plajına uzaklığı yaklaşık olarak 700 m - 10 dakikalık yürüyüş mesafesindedir.