Yoga-Meditasyon Kampları Türkiye

Yoga-Meditasyon Kampları Türkiye

Türkiye’de Yoga yapmak için gidilecek 7 huzurlu rota

Yoga yapmak kendinle baş başa kalmak, doğayı anlamak, arınmak, yenilenmek ve sağlıklı kalmak için en güzel meditasyon çeşidi. Bu anlamda yoga kampları ve tatilde yoga yapmak son yıllarda büyük bir popülerlik kazandı. Hem huzur dolu ve sağlıklı bir tatil geçirmek hem de aynı hayat tarzını paylaşan insanlarla bir araya gelmek yoga tatili yapmayı cazip kılıyor. Peki yoga yapmak için matımızı alıp nereye gidebiliriz? Yoga tatili yapmak için ülkemizde hangi rotaların izini sürmeliyiz?

Yoga yapmak için tatil rotaları

Yoga tatili için Türkiye’de gidilebilecek yerleri derledik. İşte yeşilin mavinin, rüzgarın, iyotun arkadaşlık ettiği yoga yapılacak yerler…

Ağva /İSTANBUL 

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Ağva doğayla iç içe olmak için ideal destinasyonlardan biri. İstanbul’da olması, kısa bir tatil planıyla hafta sonunu değerlendirebilmek için büyük avantaj. Bir anda İstanbul’un karmaşasından kurtulup huzurlu bir atmosfere merhaba diyeceğiniz Ağva’da yoga yapmak da muhteşem bir fikir olacaktır. Göl kenarında doğayla baş başa kalacağınız Ağva’da bir hafta sonunuzu kendinizi yenilemeye adayın. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gideceğiniz Ağva’da huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Büyük şehirlerin yıprattığı ruhumuzu dinlendirmek için Ağva otelleri arasından tarzınıza uygun bir otel ayarlayıp huzur içerisinde yoga yapmak paha biçilemez.

Kelebekler Vadisi / MUĞLA

Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan Muğla’ya bağlı Fethiye’ye çeviriyoruz rotayı. Fethiye’nin her yeri birbirinden güzel elbette. Koyları, denizi, plajları ile benzersiz tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye’nin dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi‘nde yoga yapmanın keyfi de bir başka oluyor haliyle. Türkiye’de yoga yapılacak yerler arasında yer alan Kelebekler Vadisi, sağlıklı ve doğal bir yaşamı arzulayanlar için ekolojik tatili sonuna kadar vadediyor. Güneşin doğuşunu ve batışını karşılayacağınız, kendine has büyüsü olan Kelebekler Vadisi’nde denizin sesini ve yüzünüze vuran meltemin esintisini hissedin… Yoganız bittikten sonra önerim ise Faralya Köyü’ne gitmeniz, misler gibi bir kahvaltı ziyafeti yapmanız ve Likya yolunu kısa da olsa yürümeniz.

Güre / BALIKESİR

Marmara’nın Ege karakterindeki şehri Balıkesir‘de yoga tatili yapmak için o kadar çok yer var ki, içlerinde hangisini seçerdim diye düşününce Güre galip geldi. Kaz Dağları eteklerinde yer alan, Edremit güzergahında yer alan Güre tam anlamıyla yoga cenneti. Oksijen deposu Kaz Dağları havasını içinize çekerken yemyeşil bir atmosferde kendinizi yeniden keşfedecek, Güre’nin buz gibi akan şelalesinin içerisinde tam anlamıyla bir kez daha doğacaksınız. Huzurun gerçek tanımı olan Kaz Dağları’nda yoga tatili yapmak için yaz aylarını değerlendirebilirsiniz. Konaklama için Güre otelleri içerisinde tercihinize göre bir otel seçin ve benzersiz bir yoga tatilinin keyfini sürün.

 

Yedigöller / BOLU

Bolu’da bulunan Yedigöller, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen doğal güzellikleri arasında yer alıyor. 7 küçük gölü ile doğa harikası bir yer olan Yedigöller, huzur verici atmosferi ile yoga tatili yapmak için de oldukça elverişli. Sakinlik arayanların ihtiyacını gideren Yedigöller’de kamp yapabilir, günübirlik Yedigöller turları ile bu bölgeye rahatlıkla ulaşarak doğanın keyfini çıkartabilirsiniz. Göl kenarına matınızı atın ve ruhunuzu dinlendirmeye başlayın. Dört mevsim boyunca size farklı güzellikler yaşatacak Yedigöller’de yoga yapmak için yola çıkın ve İstanbul, Ankara gibi birçok ilden yapacağınız kısa bir yolculuktan sonra doğanın huzuruna varın.

Abant / BOLU

Bolu’ya kadar gelmişken Yedigöller ile birlikte bir diğer güzelliği de es geçmek olmaz. Bolu’nun kartpostalları andıran bölgesi Abant, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turizm noktalarından biri konumunda. Abant Gölü ve Abant Ormanları’nın size eşlik edeceği huzurlu bir tatil için Abant’ı tercih edebilir ve muhteşem bir manzara karşısında yoga yapabilirsiniz. Göl kenarında yoga yaparken, muhteşem yansıma fotoğrafları çekebileceğinizi de belirteyim. Konaklama için birbirinden güzel Abant otelleri arasından tercihinizi yapın ve bir hafta sonu kendinizle baş başa bir tatil ısmarlayın. Yoga sonrası göl kenarında kahve keyfi yapmayı da unutmayın.

Karpaz/ KKTC

Kıbrıs tatilinizi yoga ile değerlendirmeyi düşünmüş müydünüz? Genelde Kıbrıs yoga yapılacak yerler arasında olmasa da bence bu, Kıbrıs’ta yer alan Karpaz‘ın akıllara gelmemesi yüzünden olabilir. Zira Karpaz, dünya üzerindeki en güzel ve doğal yapısı bozulmamış bir plaja sahip. Üstelik bu plaj 700 metrelik bir uzunlukta. Hal böyle olunca Kıbrıs otellerinde kalıyor ya da Kıbrıs tatili yapıyorsanız Karpaz plajında mutlaka yoga yapın. Tarihte de inzivaya çekilmek isteyenlerin gittiği yer olan Karpaz, dinginliği ve huzuru sonuna kadar vadediyor.

Çıralı / ANTALYA

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı mevkii, Türkiye’nin dünyaca ünlü tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Bozulmamış dokusuyla dünyanın birçok yerinden misafir ağırlayan Çıralı, ekolojik bir tatil için daima liste başı olan yerlerden. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içinde yer alan Çıralı, üç kilometre kumsalın oluşturduğu sahil şeridinde koruma altındaki deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için belli dönemlerde misafirleri ağırlıyor. Herkesten ve her şeyden uzakta bir tatil yapmak ve kendinizi yogaya adamak istiyorsanız Çıralı’yı listenize mutlaka dahil etmelisiniz.

Kaynak: https://blog.jollytur.com/yoga-yapmak-icin-rotalar/