Ağva'da Yapılacak Aktivite - Etkinlikler

Ağva'da Yapılacak Aktivite - Etkinlikler

Ağva'ya kadar gelmişken keyifli bir dere turu yapmadan dönmek olmaz. Göksu deresi turu boyunca manzarayı izlemek ve kuş seslerini dinlemek oldukça dinlendirici… Tur boyunca derenin kıyısında sıralanmış küçük/butik otelleri, villaları ve köy evlerini incelemek de eğlenceli olabilir.  Ağva Kooperatifi tarafından düzenlenen tekne turları yaklaşık 40 dakika sürer. Dilediğiniz zaman kooperatif tarafından düzenlenen tekne turlarına katılabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için ön büro departmanı görevlilerimize danışabilirsiniz.

Ağva Plajları ve Kumsalları

Ağva, pırıl pırıl bir denize ve doğal kum plaja sahiptir. Ağva'nın yaklaşık 2,5 km uzunluğundaki kumsalında denizin ve güneşin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Ağva'nın çevresindeki koylarda da oldukça doğal ve keşfedilmeye değer plajlar-kumsallar mevcut. Kilimli Plajı, İmrenli Plajı, Akçakese Plajı ve Sofular Plajı tercih edebileceğiniz yerlerden birkaçı.

Detaylı bilgi için ön büro departmanı görevlilerimize danışabilirsiniz.

Trekking Turları

Muhteşem doğası ile Ağva, doğa yürüyüşleri için oldukça güzel bir ortam sunuyor. Yürüyüşe çıkmışken doğa fotoğrafçılığı yapmak da güzel bir fikir olabilir. 5 ( beş ) farklı yürüyüş prakuruna sahip Ağva'da; bu parkurların dördü kasabayı çevreleyen orman, dere ve kıyı parkurları, beşincisi ise Ağva’ya 15 km mesafede konumlanan Hacıllı Şelaleleri Parkurudur.

PARKUR 1 - KURFALLI ORMANI PARKURU

PARKUR 2 - DUDU BAYIRI TEPESİ (BİNYILLIK AĞAÇLAR ORMANI)

PARKUR 3 - AŞIKLAR YOLU

PARKUR 4 - KİLİMLİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ PARKURU

PARKUR 5 - ONBİRGÖLLER VADİSİ VE HACILLI ŞELALELERİ PARKURU

Detaylı bilgi için ön büro departmanı görevlilerimize danışabilirsiniz.

Bisiklet ve ATV -UTV Turları

Maceraperest bir ruha sahipseniz Ağva'yı baştan sona dolaşmak için bisiklet ya da ATV-UTV kiralayarak yollara düşebilirsiniz. Bölgedeki bisiklet ve safari parkuları veya rotalarında gezerken Ağva'nın yemyeşil doğasını özgürce keşfetmenin tadını çıkarın.

Detaylı bilgi için ön büro departmanı görevlilerimize danışabilirsiniz.

Ağva ve Balıkçılık - Balık Tutma

Ağva'da günü değerlendirebileceğiniz aktivitelerden biri de balık tutmak. Şansınız varsa Göksu deresinin zıplayan kefalleri ve sabrınız varsa sazanlarıyla karşılaşmanız mümkün. Otelimizin iskelesinde bu keyfi yaşayabilmeniz için sizlere yardımcı olmayı bekliyoruz.

Göksu ve Yeşilçay derelerinde olta balıkçılığı ve Ağva'da ( Karadeniz ) olta ve zıpkın balıkçılığı tatilinizi keyfilendirecek ve anılar biriktirmenizi kolaylaştıracaktır.

Detaylı bilgi için ön büro departmanı görevlilerimize danışabilirsiniz.

Kuş Gözlemciliği ve Fotoğrafçılığı

Ağva zengin ve sulak doğal yapısıyla kuş türü yoğunluğu açısından Türkiye'de yüksek yoğunluğa sahip bir bölgedir. 

Kuş gözlemciliği doğayı kuşların dünyasından tanımayı sağlayan bir gözlem sporudur. Türkiye'deki toplam kuş türlerinin sayısı Avrupa'nın tamamında bulunan kuş türleri kadardır. Ülkemizin kuşlar açısından zengin olmasının en önemli nedenleri, zengin sulak alanlara sahip olması ve kuş göç yolları üzerinde bulunmasıdır. Türkiye'de kuş gözlemciliği son yıllarda dünyadaki gelişmelere paralel olarak hızla yayılmaktadır.

Ağva Göksu deresinde motorsuz gezilerinizde sıklıkla gözlemleyebileceğiniz türler kızıl gerdan, yalıçapkını, saka, florya, bülbül olarak sayılabilir.

Yeşilçay deresi kıyısında Aşıklar yolu yürüyüşlerinizde ise yolunuza bir balıkçıl, karabatak ya da karatavuk çıkabilir.

Eğer orman yürüyüşü yapıyorsanız, size bir bülbül, çulluk, atmaca, doğan, ağaçkakan veya kırlangıç eşlik edebilir.

Ağva sahilde dinleniyorsanız bir balıkçıl, martı ve şanslıysanız kar baykuşu gözlemi yapabilirsiniz!

Kuşların dünyasını merak ediyor ve bu spora başlamayı düşünüyorsanız Ağva dere gezileri ve parkur yürüyüşlerinizde gözlemleyebileceğiniz kuş türlerinden bazıları için yandaki fotograflar size yardımcı olabilir. 

Kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı için dürbün, not defteri ve arazi kitapçığınızın olması yeterli..

Kaynak: http://www.kusgozlem.org